Foodtruck kopen

Foodtruck kopenEen foodtruck kopen voor een feest of festival? Foodtrucks trekken de aandacht en zijn een gewild onderdeel van veel (food)festivals en andere evenementen. De laatste jaren zijn de trucks alleen maar in populariteit gestegen, omdat ze met hun opvallende uiterlijk veel klanten trekken. Ze hebben vaak een smakelijk, divers aanbod van streetfood: van hippe verantwoorde hamburgers en smoothies tot sushi, ijs en speciaalbier, alles is mogelijk! Ondernemers spelen niet alleen in op de populariteit van gezond en biologisch voedsel, maar ook op het succes van grote festivals en evenementen. Wilt u een moderne foodtruck of juist een vintage foodtruck laten bouwen waarmee u de show steelt? Wat voor ideeën u ook hebt: schakel Carrosseriebedrijf Griffioen in voor een foodtruck die aan al uw wensen voldoet.

Een foodtruck beginnen

Wilt u een foodtruck kopen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag met het design en de bouw. U kunt zelf een voertuig aanleveren, vervolgens zullen we uw ideeën en wensen bespreken en gaan wij voor u aan de slag! Vindt u het moeilijk om te bepalen wat u wilt? Neem een kijkje in ons portfolio om te zien wat de mogelijkheden zijn. Een vrijblijvend gesprek is uiteraard ook altijd mogelijk. Een aantal mogelijkheden:

  • een Amerikaanse schoolbus kopen en deze laten opknappen tot een plek om heerlijke hamburgers en frietjes te eten;

  • een vintage food truck kopen waar u ambachtelijk ijs of andere zelfgemaakte lekkernijen verkoopt;

  • een tweedehands food truck kopen en deze naar uw eigen wensen aan laten passen, bijvoorbeeld door de foodtruck inrichting te veranderen of de wagen een ander kleurtje te geven;

  • een bbq food truck kopen waar u verrukkelijke burgers, worstjes en groentespiesjes serveert, vers van de grill.

Informatie aanvragen

Foodtruck op maat laten bouwen?

Wij zorgen ervoor dat u aan het einde van het traject de foodtruck van uw dromen opgeleverd krijgt. In dit traject doorloopt u de volgende stappen:

  1. Inventarisatie van uw wensen en advies

  2. Technisch ontwerp – 3D-tekening

  3. Bouw foodtruck

  4. Service: Onderhoud en reparatie

1. Inventarisatie van uw wensen

Een foodtruck kopen is niet iets wat u zomaar doet. Daarom inventariseren we in een kennismakingsgesprek eerst uw wensen. Het is belangrijk dat de foodtruck iets van uw eigen identiteit uitstraalt. Wees daarom niet bang om persoonlijke ideeën aan te dragen. Tijdens dit gesprek geven we u ook graag advies, maar wordt u niets zomaar opgelegd. In overleg komen we samen tot een duidelijk ontwerp.

2. Foodtruck ontwerpen

De in kaart gebrachte ideeën worden verwerkt in een eerste ontwerp. Dit technische ontwerp geeft in een 3D-tekening duidelijk weer hoe de foodtruck eruit moet komen te zien. Ook de details zijn belangrijk. Hier wordt dan ook zowel in het model als in de bouw van de truck voldoende aandacht aan besteed. Zo is het van belang dat we de foodtruck inrichten op een manier die bij u past. Nadat we het eens zijn over het ontwerp, kan er worden begonnen aan het ombouwen van de truck.

 

3d tekening foodtruck

3. Bouw foodtruck

Allereerst wordt de truck naar de werkplaats gebracht. Daar brengen we alles in gereedheid om de verbouwing te starten. Een normale wagen heeft zelden voldoende stahoogte om maaltijden te kunnen bereiden en uw producten te kunnen verkopen. Daarom verhogen we het dak om meer ruimte te creëren. Een ander belangrijk onderdeel van een foodtruck is de welbekende verkoopluifel. Deze luifel is eenvoudig te openen en te sluiten. Om een luifel aan de zijkant van de truck te bevestigen, moet eerst een opening worden gemaakt. Daarna wordt de verkoopluifel aangebracht. Na deze belangrijke werkzaamheden worden ook de andere onderdelen uit het technische ontwerp in de truck verwerkt. Bovendien wordt de wagen in de verf gezet, zodat de foodtruck er stralend uitziet. Hierna is de wagen klaar voor gebruik!  

 

Foodtruck gereed maken voor verbouwing  Foodtruck verkoopluifel  omgebouwde schoolbus  tot foodtruck  Foodtruck schoolbus na verbouwing 

Volledig ingerichte foodtruck

Een foodtruck kopen en gebruiken kan uiteraard niet als er geen plek is om gerechten klaar te maken. Daarom leveren we de wagen niet aan u af voordat er ook een volledig ingerichte keuken in te vinden is. Afhankelijk van wat uw precieze wensen zijn, bouwen we een keuken inclusief frituur, biertap, koeling en werkbladen. Hierbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met voldoende beweegruimte. Aan de achterzijde van de Amerikaanse schoolbus in onderstaand voorbeeld is een uitschuifbare grill gemonteerd. 

 

inrichting foodtruck

4. Service: Foodtruck onderhouden en repareren

Na de verbouwing zult u zien dat de foodtruck overeenkomt met het ontwerp. Toch kunnen er zich nog wel eens moeilijkheden voordoen nadat de foodtruck bij u is afgeleverd. Een botsing of beschadiging is soms niet te voorkomen. Daarom kunt u bij Griffioen altijd terecht voor een reparatie. Zo kunt u met een gerust hart de weg op! 
 

Food truck te koop in Nederland

Waar kan je een food truck kopen die aan al uw wensen voldoet? Griffioen biedt geen foodtruck te koop aan, maar gaat graag aan de slag met de wagen die u zelf aandraagt. Een food truck kopen tweedehands hoeft niet duur te zijn en is een slimme investering: Griffioen tovert uw wagen om tot een prachtige food truck waar u trots op kunt zijn! Waar kunt u een food truck kopen? Kijk eens rond op Marktplaats of vraag rond bij bekenden of ze misschien nog een oude wagen hebben die u kunt laten opknappen en ombouwen. Zodra het is gelukt een foodtruck te kopen, neemt Griffioen deze graag onder handen om er iets heel moois van te maken voor uw feest of evenement. 

Maatwerk foodtrucks

Griffioen levert foodtrucks op maat. Het is immers duidelijk dat foodtrucks juist door hun originaliteit klanten trekken. Uw wensen en ideeën zijn doorslaggevend in het succes van uw foodtruck. Wat u ook verkoopt: val op door een originele uitstraling en een uniek verhaal. Griffioen helpt u graag een mooie foodtruck neer te zetten. Wij bouwen de wagen om tot een aantrekkelijke verkoopwagen! Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u.

 

Informatie aanvragen

 

Foodtruck kopen eindresultaat