Services

Een laadklep periodieke keuring, kortweg LPK, is volgens de ARBO-wet jaarlijks verplicht. De zogenaamde Laadklep Periodieke Keuring wordt op professionele wijze uitgevoerd aan de hand van een uitgebreide checklist. Laat de keuring uitvoeren bij Griffioen en wees verzekerd van een veilige wagen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, worden storingen en andere mankementen bovendien tijdig gedetecteerd en zelfs voorkomen.

LPK checklist

Volgens de ARBO-wet is het verplicht om regelmatig de laadklep van uw vrachtwagen of trailer te controleren en onderhouden. Ook de carrosserieën en foodtrucks van Griffioen moeten om de zoveel tijd worden gekeurd. De deskundige keurders maken gebruik van een uitgebreide checklist. Wat wordt onder andere genoemd in deze LPK checklist?

  • staat van de waarschuwingssignalen;
  • werking van het hefmechanisme;
  • functioneren van slangen en slangverbindingen;
  • snelheid van de stuurfuncties;
  • conditie van het elektrische systeem.

Als alles in orde is, ontvangt u diverse keuringsbewijzen, waaronder een sticker met het keuringsnummer voor op de laadklep en een registratie van de keuring in het onderhoudsboek. De LPK-keuring is onderdeel van de services van Griffioen. Als er onderdelen zijn die niet goed werken of als er storingen optreden, verhelpt ons serviceteam deze gebreken graag.